TURVEHOIDOT

Turvehoidot tehdään käyttäen kotimaista hoitoturvetta. Turve tehostaa merkittävästi aineenvaihduntaa ja turpeessa olevat bioaktiiviset aineet hoitavat ihoa. Hoitoturvetta on käytetty menestyksellä ihottumien, psoriasiksen, aknen, hiuspohjan, säärihaavojen, vaippaihottuman, lihassärkyjen, nivelvaivojen, reumaattisten kipujen, turvotuksen, verenkiertohäiriöiden, kuukautiskipujen, vaihdevuosivaivojen, eturauhasvaivojen ym. hoitoon. Hoidot soveltuvat myös reumasäryn, kulumien ja urheiluvammojen hoitoon. Akuuteissa tulehduksissa ja urheiluvammojen hoidossa käytetään kylmää turvetta, joka rauhoittaa tulehdusta ja nopeuttaa urheiluvammojen paranemista.

Palveluvalikoimassa on 3 erilaista turvehoitoa. Selkä-hartiahoito, jossa selän alueelle levitetään 40-asteiseksi lämmitetty turve, joka peitetään kelmulla. Kelmun päälle laitetaan turpeella täytetyt lämpöpakkaukset, jotka antavat todella mukavan lämmön ja selkä hautuu ja turpeen bioaktiiviset ainesosat imeytyvät tehokkaasti. Sillä aikaa kun turve on selässä, hierotaan pää ja kädet. Tämä hoito on erittäin tehokas hartia- ja selkäkipuihin. Varsinaisessa hieronnassa käytetään ns. Aaltosen tekniikkaa. Selkä hierotaan ja mahdolliset nikamalukot avataan.

Turvekasvohoitoon kuuluu kasvojen alkupuhdistus, jonka jälkeen turvetta levitetään kasvoille ja kaulalle paksu kerros. Halutessasi turvetta voi käyttää huoneenlämpöisenä tai lämmitettynä, jolloin sen vaikutus tehostuu. Huoneenlämpöinenturve tuntuu viileältä ja virkistävältä kasvoilla. Voit käyttää myös 40 asteiseksi lämmitettyä turvetta, jolloin turpeen vaikutus on tehokkaampi. Turvenaamion annetaan vaikuttaa 10-15 minuuttia. Kasvonaamio poistetaan ensin lastalla ja sitten lämpimällä pyyhkeellä. Turvenaamio sopii sekä kuivalle että rasvaiselle iholle. Se sopii myös atooppiselle ja akneiholle. Vilkastuneen verenkierron takia voi iho punoittaa jonkin aikaa naamion jälkeen. Lopuksi kasvot hierotaan kevyesti ja kasvoille laitetaan kevyt päivävoide.

Jalkojen turvehoito parantaa jalkojen verenkiertoa ja kylmänkestävyyttä. Jalkateriin laitetaan hoitoturvepussit ja turve sivellään polviin saakka. Turpeen annetaan vaikuttaa 30 minuuttia, jonka aikana saat halutessasi pikamanikyyrin, päähieronnan tai vaikka nauttia virvokkeita. Lopuksi kuoritaan jalkojen iho ja lopuksi hierotaan jalat jalkateristä polviin asti.

Selkä-hartiahoitoja tekee koulutettu turvehoitaja Christian Storm. 

Turvehoitojen hinnastot löydät täältä